2 Nisan 2013 Salı

Real Madrid-Galatasaray; Analiz

Kuralar çekildiğinden beri yazmak aklımdaydı aslında ama bir türlü fırsat bulamadım. Benim aslında ne kadar iyi bir Real Madrid taraftarı olduğumu bilmeyen yoktur. Bu sezon 5-6 maçı dışında hepsini seyrettim Real Madrid'in ve adettendir bende ufak bir analiz yapmak istedim.

Galatasaray kısmını yazmama pek gerek yok aslında herkes nasıl bir takım olduğumuzu biliyor ama yine de bu maç özelinde 1-2 ufak şey söylenebilir. Ilk olarak as kadromuzla sahada olacağız bu açıdan kendimizi şanslı sayabiliriz cezalı ya da sakat futbolcumuz bulunmuyor. Böyle zorlu bir maç için belki de gereken en önemli şey tecrübedir. Bu sezon özellikle devre arasında bu arenada çok tecrübeli futbolcular aldı Galatasaray. Hamit'i de buraya eklersek, 3 tane buraların havasını solumuş tecrübeli futbolcuya sahibiz.Pozisyon buluruz orası kesin ancak ne kadar değerlendirebileceğimiz bizim turdaki şansımızı da ortaya koyacak.Umalım da Burak,Drogba,Sneijder ve Selçuk şanslı gününde olsun.

Bazı kilit noktada ki oyuncular özelinde inceleyecek olursak;

Muslera: Sene başında biraz formsuz gözükmüştü ancak yavaş yavaş toparlandı ve şu an belki de Galatasaray kariyerinin en iyi döneminde. Yarın akşam inanılmaz iş düşecek ona.

Eboue: Ronaldo karşısında işi gerçekten çok zor. Her pozisyonda kendini yere atıyor. Türkiye'de Galatasaray adının büyüklüğü nedeniyle hakemler faul çalıyor (ne yazık ki) ancak burası şampiyonlar ligi affetmezler çok dikkatli olması lazım.

Selçuk-Melo-Sneijder: Melo çok formda,Selçuk'un yükü hafifledi artık daha rahat oynuyor.Sneijder ise bence bu takımın en önemli oyuncusu.Onun ara paslarına ve şut tehditine çok ihtiyacımız olacak.Karşılarında ise Alonso-Khedira-Mesut oynayacak. Kalite anlamında eksikleri yok onlardan biraz daha fazla mücadele etmeleri halinde biz bu orta sahayı ele geçiririz.

Burak-Drogba: Şu ana kadar gözler hep Drogba üzerindeydi ona 2 kişi basıyorlardı.O da tecrübesi ve kalitesiyle Burak'a boş alanlar yaratıp pozisyona sokuyordu. Şimdi ikisine de eşit düzeyde önlem alınacak. Açıkcası ben bu maçın Burak'tan ziyade Drogba'nın maçı olmasını bekliyorum.



Gelelim Real Madrid'e.

Lopez: Gerçekten kötü kaleci. Her ne kadar futbolda sakatlık olmasını istemeyen biri de olsam Casillas'ın sakatlığı bizim için şans.Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım.

Segio Ramos: Ciğerinden Madrid'li sahada varını yoğunu ortaya koyuyor. Kafa toplarında çok etkili.Özellikle kornerlerde çok dikkat etmemiz lazım.

Coentrao: Delinin teki diyebiliriz.Savunma konusunda zaafları var ancak hücuma çıkışları ve ceza sahasına girişleri çok tehlikeli olur.Fakat Ronaldo'nun savunmaya yardıma gelmeyeceğini de düşünürsek bizim pozisyon yaratmamız için en cazip yer burası gibi görünüyor.Hamit'in iyi gününde olması şart.

Pepe: Tahmin ettiğim kadarıyla Drogba ile eşleşecek. Drogba'nın gücünü kullanarak avantaj sağlayamayacağı ender savunmacılardan.Agresif ve çok hırslı.Ancak teknik kapasitesi çok düşük.Biraz baskı yapıldığında topu kaybetme ya da taca atma olasılığı çok yüksek.

Varane: Tecrübesiz ancak kaliteli bir oyuncu.Yan toplarda etkinliği çok fazla.Genç,tecrübesiz ama yüreğinden oynamasıyla Semih'e benzetebiliriz.Baskı altında hata yapma olasılığı çok yüksek.Burak'ın rahat pozisyona girebileceğini düşünüyorum.Fiziksel açıdan Varane'den daha iyi.Schalke maçında ki koşusu da bize ne kadar formda olduğunu göstermişti zaten.Benzer pozisyonlar yakalabiliriz.

Xabi Alonso: Ters kanadı harika besleyebilen bir futbolcu.Mücadeleci ve top tekniği de yüksek.Eskisi kadar şut çekmiyor ama yinede uzaktan gönderebileceği şutlara dikkat etmemiz lazım.

Khedira: Belki de Ronaldo'yla birlikte en çok dikkat etmemiz gereken adam.Araya çok etkili koşular yapabiliyor.Yıllardır Mesut ile birlikte oynuyor olması da bu koşuların başarılı olma yüzdesini arttırıyor.Orta sahanın o koşulara çok dikkat etmesi lazım.

Mesut: Anlatmaya pek gerek yok aslında.Ronaldo ve Khedira ile çok iyi anlaşıyor. Oyunun yönünü çok çabuk değiştiriyor ve uzaktan şutları çok etkili.Melo'nun adeta yapışması lazım Mesut'a.

Di Maria: Pimi çekilmiş el bombası gibi.Sahaya bırakıyorsun ne yapacağı asla belli olmuyor.Ya Madrid'in elinde patlıyor 50. dakika da çıkıyor ya da 80 de çıkarken taraftar ayakta alkışlıyor.Önlem alınması çok güç bir oyuncu.Riera'nın çok dikkatli olması lazım.Umalım da bu maç 50. dakikada kafası önde çıktığı maçlardan biri olsun.

Ronaldo: Anlatmaya gerek yok.Her yönüyle çok efsanevi bir futbolcu.Her maç gol atmasını isterim bu sefer de kötü oynasın diye dua edeceğim.Durdurması imkansız ancak şanssız bir akşam geçirmesini ummaktan başka yapacak hiçbir şey yok.

Higuain: Insanlar pek üstünde durmuyorlar haklı olarak. Formsuz bir döneminde.Hücuma yönelik oynayan 4 oyuncunun tamamından gol atma şansı daha yüksek ama en az korktuğum kişi de o.Biraz sıkı bir markajla durmayacak oyuncu değil.Di Maria gibi olmasını umalım o da 60. dakikada yerini Benzema'ya kafası önüne eğik bir şekilde bıraksın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder